27 November 2010

Doakan kesembuhan ayah aku..

Aku sedih dan bimbang sangat sebab ayah aku disahkan menghidap sakit buah pinggang, darah tinggi dan gout..Kadang-kadang sihat kadang2 tak..skang ni aktiviti dia nmpak mcm terbatas..makan pon dh kena jaga..Semoga ayah aku di anugerah sifat sabar dan mendapat pahala diatas dugaan dan ujian ini..Doakan semoga ayah aku sembuh sediakala ya teman-teman blogger aku..

" Dengan nama Allah, sesungguhnya tiada satu pun yang boleh memudaratkan kami apa yang ada dibumi dan dilangit melainkan dengan izinMu..Sesungguhnya kamu maha mengetahui..Ya Allah, sesungguhnya Engkau  bersifat Ar-Rahman, Ar-Rahim..Engkaulah tuhan yang bisa menyembuhkan apa jua penyakit..Maka Engkau sembuhkanlah dia seperti sediakala. Amin..."

73 comments:

Mah@mahu said...

semoga ayahanda anda cepat sembuh amin..

NuSaNa NoSa 91 said...

syafakillahu 'alaih..
semoga beliau cepat sembuh~ ^_^

::NelyLeyana:: said...

sabarla...

somaga beliau cepat sembuh dan sihat.

Nia Dhani Nasir said...

semoga ayah ko sembuh. Amin.

JAY said...

doa banyak-banyak weh.. insyaAllah dipermudahkan Allah untuk sembuh..:)

love is forever said...

semoga cepat sembuh, insya Allah, suh ayah makan ubat ikut peraturan

Uruchimaru @ kf said...

menghidap sakit buah pinggang, darah tinggi dan gout <---same saperti allahyarham ayahanda ku...sakit sebulan seminggu pastu pulg tak kembali...=(


*buat dirimu tabahkan hati..

::..pr.skYleto..:: said...

harap ayah tuan puyer blog neh cpt sembuh n byk an bersabar atas ujian yg Allah bg...nasihat neh untk saia jgk... :)

Ummu~Ishak said...

robbuna yashfihi

Pencacai Alim said...

thanks kekawan diatas keprihatinan dan doa korang semua..aku cukup hargainya..semoga Allah membalasnya dgn kebajikan yg besar di dunia dn diakhirat

lemoc b0NgoK said...

sem0ga cepat sembuh dan semoga terhapus d0sa dengan musibah ini hendaknya..

HonEyBuNNy said...

amin....moga semuanya selamat...banyak berdoa....amin..

wahida said...

mudah2an pakcik cepat sihat...
sesungguhnya segala penyakit itu utk menghapuskan dosa2 kecil kita...semoga dipermudahkan semuanya...

jeBateja said...

Semoga ayah hang cepat sembuh bro...tiada sakit yg tiada ubat....

hysman said...

insyaAllah, sihat beliau nnt..
byk2kn bersabar..
itu ujian bg die dah kita sbg penjaganya..
so redha n pasrah..
jgn putus berdoa der...

humbleyat said...

syafakillah...senoga pencacai sekelurga sama2 kuat untuk mengahdapi ujian ini...

Pencacai Alim said...

thanks skali lagi...smoga Allah berikan kami kesabaran dlm menghadapi semua ini..

.sweet-ants. said...

semoga tabah mghadapi nya..

zureen said...

semoga ayah awak sihat. amin.

-=nAd=- said...

sabar beb.. same cm ayah aku.. mula2 gout then sakit buah pinggang.. dh hampir 6 taun dia menderita sakit ni.. alhamdulillah dia kuat smgt.. jgn missed dialisis n jaga mkn minum.. insyaAllah sakit lain x akan menyerang.. doa byk2...

chittysarah said...

bawa banyak berrsabar~~
allah menguji hamba yang dia sayangi..
semoga diberi kesihatan yang terbek kepada yah anda

Pencacai Alim said...

Aku harap dia cepat sembuh..insyallah.. :)

Fello Ariza said...

sabar bro..

Insyaallah dier akan sembuh..

byk2 kan doa bro..

░♥si lampu neon♥░ said...

SUBHANALLAH SEMUGA GET WELL SOON

taqie said...

"ya allah..sembuhkanlah ayahnya. berikan dia kesihatan agr dia dapat meneruskan ibadah kepadaMU.. sesungguhnya Kau maha berkuasa lagi maha penyayang"

p/s : b strong zaini

E.d.Y said...

semoga ayah anda cepat sembuh seperti sedia kala..aminnnnnnn


PESANAN PENAJA :

Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
-------> http://bpm-undi.blogspot.com/

(guna semua browser yg ada..hehe)

Amy Syaquena said...

salam..

semoga aayah awak cepat sembuh ye.

She is f.A.z.A said...

yg penting berterusan berdoa pada Allah.. "He know the best to us"

Pencacai Alim said...

saya berharap spt itu juga...

nas said...

eh...template da berubah! hu3
erm..sedih aku mendengarkannya..harap2 sembuh..amin

FaizalSulaiman said...

sabar ya bro.doa banyak2.aku doakan kesejahteraan ayah ko dar jauh:)

Daddy Ziyyad said...

aku doakan.
ayah kau dah start buat dialysis ke?

Pencacai Alim said...

Faizal Sulaiman
Thanks bro.. :)

Daddy ziyyad
belum lagi..tapi tapak utk cuci buah pinggang dh buat..

Nia Dhani Nasir said...

Aku suke blog kau!

http://dhanian.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

be patient, doa, usaha, ikhtiar dan tawakal.

pasti sembuh.!insyallah

mario said...

semoga ayah ko cepat sembuh bro...

grOundnUt said...

beb...
semoga ayah ko cepat sembuh...sabar hadapi dugaan ini...ayah aku pon b4 raya itu hari kurang sihat, dia jatuh katil...sekarang alhamdulillah...getting better...

Pencacai Alim said...

insyallah..thanks semua.. :)

Peminat Katie Holmes said...

isnysallah brader.
banyykan berdoa. tiada yang mustahil.

Cik Miza said...

ameen~~~

menusukhatidotblogspotdotcom said...

Assalamualaikum en pencacai..moga kesihatan ayah anda bertambah baik hendaknya

Sachi Asukai said...

salam...awak,,try Monavie:) InsyaAllah,mostly ramai yang amik alhamdulillah sembuh.sebab jus tue ade 18 fruits yang jrg jumpa dkt Malaysia.bnyak2kan doa ye.InsyaAllah..dgn ikhtiar and usaha,,ayah awak akn sembuh:) saya doakan:)

Pencacai Alim said...

thanks once again.. :)

p/s Sachi Asukai:
Thanks..Nanti sy try.. :)

cik EPAL said...

salam. semoga ayah awak cepat sembuh

fairuz said...

semoge ayah kau dapat segera sembuh macam dulu2..aminnn..

aku tau sebab aku penah berade kat tmpt kau.rase sedih sgt kalau org yg kite syg tu sakit kan?

doa seorang anak dpt membantu.insyaAllah.. :D

iqbalsyarie said...

InsyaAllah bro. Akan aku buat solat hajat untuk kebaikan bersama :) jangan sedih sangat, anggap ini ujian Allah. banyakkan doa dan banyakkan minta doa dari ayah ko ya :)

Hanis Azla said...

Semoga ayah awak boleh terus bersabar dengan penyakitnya. Semoga dia cepat sembuh. Semoga awak juga terus bersabar utk menyokongnya. Amin.

Khairy said...

semoga cepat sembuh...amin

HaDi said...

Semoga beliau segera sembuh...sayfakallhu 'alaih..

ainz said...

insyaAllah..semua akan ok..

Seri said...

semoga beliau cepat sembuh. luangkan masa berkualiti bersama dengannya

Pencacai Alim said...

thanks all.. :)

Mama JnJ said...

harap tabah ya PA...semoga ayah PA sembuh, Insya Allah

Ayuni said...

Salam, sye akn cuba doakan, insyaAllah akn sembuh, Allah maha penyayang....

Muhamad Zaki Zafir said...

semoga diberikan kesembuhan dan juga ketabahan kepada ayahanda dan semua ahli keluarganya dalam menghadapi dugaanNya ini insyaAllah..

Affieza said...

Semoga tabah mengharungi ujian ini...
Jaga ayah baik2...

NaniE said...

Zaini, semoga kamu kuat untuk menjaga ayah kamu.. doakan yg terbaik setiap saat untuk beliau.

..hizamirahim.. said...

amin.
moga ayah anda cepat sembuh.
insyaAllah.

Latifah said...

semoga ayah anda cepat sembuh.

banyak2 sabar k, Allah sedang menguji tu.

Ya Allah, peliharalah sekalian umat Islam di dunia ini dari segala macam kesusahan. Aminnn

Pencacai Alim said...

thanks all.. :)

syaf said...

amin....

bro..hope ayah ko cepat sembuh...ko nih anak, ko jage die baik2, bagi support sume... ko jage r makan minum die. ko pun kene doa die banyak2...


p/s : wisua gak ngan bapak aku, sakit, kecing manis, tapi x reti nk berpantang...

Pencacai Alim said...

syaf: sama ah dgn bapak aku..tak reti nk pantang...apa2 pon thanks bro

alinac lover said...

semoga ayah cepat sembuh ya

cik fiza said...

semoga tabah dan sihat..
pesan kt bapa tu, kalo nk sihat kena amalkan pemakanan sihat mulai saat ni.. bila ada sakit buah pinggang byk makanan kena jaga..
air pun kena limit kalo x nnt jd kembung.. kesian dia nnt.. mgkin awal2 ni kena byk guna diplomasi dan pujuk dia ikut diet dokter.. sy doakan semuanya ok..

kalo ada kelapangan jemput singgah ke page ada tag untuk kamu :)

syirakhalid said...

banyak2 berdoa dan bersabar. semoga cepat sembuh. amin..

lalink7 said...

ibu saya pun ada penyakit darah tinggi kena strok dua bulan lepas..tapi alhamdulillah dah smakin sembuh..

semoga bapa en.zaini sembuh dgn cepat..

Anna Boleyn said...

semoga ayah cepat sembuh...

amin~

yok said...

setiap kesakitan dan penyakit ada penawarnya. kecuali mati. buat pakcik, semoga sihat seperti sedia kala. mkn ubat jgn lupa. doa pada tuhan juga beriringgan. :) ameen.

Yuni Aisyah said...

moga ayah kamu diberikan kesembuhan dan umur yg panjang...amin..

Pencacai Alim said...

thanks guys.. :)

Semarak Api said...

bl mak ayh x sihat cmni kdg2 rs cam nk blk kg crik kje kt sane.boleh jg n tgk2kn dorang stp ari :(
smg ayh en pcacai alim akn trus sihat n dpnjgkn umur.insyaAllah..

sy pestime dropping by here..

Tomato Gurl's Life said...

semoga ayah awk cepat sembuh!!

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

Gayahspears said...

aku akan doakan~ maaf terlewat ya sahabat...

Ahli Kabinet