14 March 2011

Karikatur yang menghina Jepun


Rasanya tak perlu kot aku nak jelas lebih detail..Siapa yg beli paper Berita Harian mesti terjumpa karikatur yang aku rasa mmg bodoh ni.Citer pasal ni dh spread kat internet, fesbuk. CNN pun dh ulas pasal hal ni..So apa pendapat korang? Walaupon dh minta maaf tapi aku sbg rakyat Malaysia siyesly rasa malu dow dgn karikatur nih..So

YOU'VE MADE YOUR BED AND YOU MUST LIE ON IT!!!

33 comments:

NaniE said...

agaknya si editor akhbar terlepas pandang..

sahromnasrudin said...

aku pun pelik camne Ketua Pengarang leh terlepas pandang...mahu kena letak jawatan nie huhuhuhhhh

cik fiza said...

bila org ditimpa musibah, sepatutnya kita hulurkan bantuan.. kalo x mampu nk membantu pun at least bg moral support...

Oasis said...

Mungkin sebab tafsiran yang berbeza...
Niat untuk buat lawak tapi menyinggung perasaan pihak lain.

Pencacai Alim said...

nak kata terlepas pandang mustahil..bnda yg kecik sbnarnya akan jadi besar bila nilai moral dlm pekerjaan tu tak ditetapkan.

RABUN said...

memalukan pelukis kartun jo....harap2 bukan idea asal zoy, harap2 dia dipaksa lukis begitu

Eye_nee said...

Apa ada dlm fikiran dia masa dia melakarkan kartun ni yer...Musibah org lain boleh dinaggap kelakar pula..BERITA HAIRAN ni...

YanaMIB said...

mcm xde advisor utk semak dlu b4 paper di publish ke..hehh~ aku xbli paper ponk..bc blog jek..kehkeh~ =P

Mr feckry said...

terlajak perahu boleh undur,
terlajak kata buruk padahnya

tapi masalahnya,

kerana nila setitik,
habis susu sebelanga!

FaizalSulaiman said...

berita harian dah minta maaf ..tulah hati2 nak buat neh:)

Pencacai Alim said...

harap2 pasni blaja dr segala kesilapan.

Seri said...

macam tak ada rasa simpati langsung. nak gurau pun agak2 lah kan

jeBateja said...

uikkk...kat utube ada tak...ada link..??

d_tieah said...

Apo nak dikato jang oi.. Hahaha.. Susah.. Banyak yang dah ulas dan aku sendiri pun ade tulis jugak.. Ngee :)



Entry Terbaru 1 : Isu Ultraman, Power Rangers, Doraemon Dan Tsunami
Entry Terbaru 2: Loji Nuklear Jepun Meletup Dan Pencemaran Radioaktif Berlaku?

She is f.A.z.A said...

knaper dorang bleh main2..
ni laa lawak yg disalah tafsir..
kontroversi ko gmbar cmtuh..

lemoc b0NgoK said...

rasanya dah boleh delete post nh ;)
kang lagi ramai pulak yang tau sal gamba nh.

ADfeez said...

luckily berita harian da buat public apology...
tp apapun.. malu malaysia sbb berita nie masuk dlm CNN

alinac lover said...

alahai..sadis jerk

mr.syazwan said...

begitulah kan..

lepas fizz fairuz paper lak buat hal

haiii

mie said...

itu la..
gu pun ada terdengar tentang ni....
heheee

Edy Zaidi said...

ala, ruangan ragam ni mmg banyak kali kuarkan isu2 sensitif..tp entah kenapa kali ni je org bising

Fairus Bin Mamat said...

MANUSIA MEMANG TAK PERFECT.. MASING2 ADA MELAKUKAN KESILAPAN.. TAPI KESILAPAN INI MEMALUKAN MALAYSIA. HARAP SELEPAS INI PERLU LEBIH BERHATI2..

HonEyBuNNy said...

ish..betul tu..maian2 lak dengan kartun neh...aiya..

ghost writer said...

zoy tuh selalu lukis suatu yang sangat sinikal..

dan ia selalu membuatkan kita berfikir lebih dari karikatur tuh sendiri.

aLieF si Muncung ManiS said...

buat lawak tak kena pada tmpatnye..huhu..bro,thanx singgah blog saya tadi..keep in touch..:P...teruskan menulis blog..yeahh..majukan blog malaysia..saya follow bro..

Peminat Katie Holmes said...

dapat la BH jadi duta CNN kejap. ;P

Qaseh dalia adelia said...

bergurau tak kena tempat ... !

Amanina Sofea said...

malu la...
bkn nk ksian pun...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

akal dia mana pergi masa tu..

Mr iz said...

ni la kata pak pandir tu... ada mata pandang.. ada telinga dengar ...ada otak pakai... he he he... bila buat orang tak ingat.. bila orang buat kita pandai nak hangin... he he he... ntah nak kata apa pun tak tau pasal dia orang ni semua pandai pandai belaka...ye tak... hissshh tak paham la aku...he he he

FurBall said...

editor tuh satu hal..pelukis tuh pon satu hal..tapi kita pon satu hal..kita tym tsunami tuh siap buat lawak gak dalam fb,twitter n etc.tade sorang pon tegur dorang nih..tolong gelak pon ada..then apa lagi..mungkin mamat pelukis nih ingat kan ok jew r kot nak lukis benda tuh..jejeje

ntah lah..apa2 pon tak pat nak buat apa benda dah terjadi..jadi kan pengajaran tuk masa akan datang jew r kan

Raji berkata said...

betul lah xptut dia wat begitu ;)
even org jepun pndng ni sebagai benda positif pun

Puteri Iqa Izyan said...

oh. baru tgk gambar yg org ramai duk heboh2 hari tuh.

hmm.. harap2 lepas ni editor lebih prihatin la bnd2 mcm nih...

Ahli Kabinet