08 March 2011

Berubat batu karang secara tradisional

Lama sudah tak mencoret-coret, merapu-rapu bagai.Bukan sibuk tp macam malas..ok tamat disitu mukadimah..

Hari ni aku nak promote something kat korang semua.

Sesiapa yang ada masalah batu karang, kalau malas atau tak sanggup utk dioperate kat hospital, aku syorkan pergi berubat secara tradisional dgn seorang ustaz di Melaka..memang power beb sebab ayah aku menghidapi batu karang kat hempedu.So dgn bantuan ustaz tersebut dan izin Allah batu karang ayah aku dapat dikeluarkan dgn teknik batin. Ustaz tuh gosok2 kat badan ayah aku pastu kluar batu karang tu kat tangan ustaz.Hebat dow.

Cara berubat ni ala2 perubatan darul syifa.So takde unsur mistik atau khurafat. Bayaran pon ikhlas.Ni alamat dia:

Kampung Gangsa, Durian tunggal
Ayer keroh Melaka

Dinasihatkan kalau org luar pergilah sehari awal kerana org dtg berubat mcm lautan..penuh sesak..siap ada pakai no giliran.So ustaz tuh hanya buka rawatan pada hari Selasa, Rabu, sabtu dan ahad sahaja start kol 6am-4pm.

Tu je nk habaq mai..

35 comments:

::NelyLeyana:: said...

betol ke?

mama aku ade batu karang gak, tengah tunggu giliran nak operet je..

bayar berape

Pencacai Alim said...

Bayaran dia seikhlas hati..Dia jalankan perubatan tu kat umh dia sndiri..so dia letak tabung..letakla seberapa yg mmpu.
RM1.00 pon boleh

Hanis Azla said...

bila penyakit malas tu datang mmg tak boleh buat apa kan.. ok stop di situ.. he..he..

Info yg baik ni.. Thanks yer berkongsi di sini.. mana tahu boleh berkongsi dengan org lain sama..

cik fiza said...

br je bc paper td yg datuk tu kena tipu ribu2 ngan bomoh pasal rawatan batu karang..

d_tieah said...

Yeke? Baguslah..
Sebab memang perubatan Islam ni elok jugak kan.. Itupun dengan Izin Allah jugak.. Tapi perubatan secara tradisional atau moden sama jugak dikira sebagai satu usaha kan? Ape2 pun, berdoa lah mintak dijauhkan dari sebarang penyakit yg merbahaya..



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

FaizalSulaiman said...

bagus maklumat yg ko bagi ni, bro!

Oasis said...

tak pernah kena cuma takut plak suatu hari nanti bila dah kena....mintak2 dijauhkan...

Ummu~Ishak said...

macam penah dengar pasal ust ni kat melaka. mmg bagus cara dia

love is forever said...

seorang ustaz kat sekolah ku dah banyak kali pergi, memang dia tunjuk batu karang yang keluar tu, aku rasa memang tempat yang sama dow...tapi dah jugak 3, 4 kali gi hospital bedah laser dan pelbagai....
usaha usaha usaha pasti akan berjaya

NM02 said...

mmm... selain tu, leh berubat benda2 lain tak?

eh yu, tq la sebab sudi singgah tinggal komen kat blog ai. jom tukar link. leh tukar citer dan pendapat. ai follow yu tau, kalu yu sudi.. follow la ai plakss..

*__*

Pencacai Alim said...

kita semua ikhtiar je..Allah juga yg menyembuhkan

lalink7 said...

terima kasih..sebelum nie tahu juga ada orang leh ubatkan batu karang kat melaka tapi xtau di mana..

alamat detail sikit xde ke? landmark yang dekat area situ ape ye?

aku risau nie bf aku batu karang..letihh gilee asik mengerangg jee kalau tetibe dtg batu tue..

thanks utk info yee?

rATu kEBaYA said...

bagus info ni.. harap dapat membantu pengidap penyakit ni..

Pencacai Alim said...

lalink7: stakat ni itulah alamatnya..kalau dh smpai nama tempat tu tak ssh nk cr umh dia..

Semarak Api said...

ustaz tu boleh ubat pnyakit malas x?-.-

Asrul "iLham" Sany said...

pernah dgr pasal perubatan cara ni...

agak berkesan ;D

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

boleh bgtau alamat lengkap di sahromnasrudin@gmail.com tak??? trime kasih atas kerjasama ya

wahida said...

pernah dgr pasal rawatan ustaz ni...mmg ramai org cakap bagus...x yah nak operate bagai...

tapi dia cuma boleh rawat batu karang je ke?

Pencacai Alim said...

wahida: batu karang yg major..penyakit lain insyallah boleh bergantung pada org yg mengubat tu juga..dulu dia pnh mengubat doktor dr singapore yg lumpuh, dgn izin Allah berhasil..cubala

kiwi said...

bgus la ustaz ni..nti leh gtau kwn2 klau de yg skit batu karang..stakat ni x de lg ^^

si para para said...

mintak di jauhkan dari segala penyakit...

eqbalzack said...

ok noted!

nas said...

lama xsinggah sini.. hehehe
jauh la pulak nk g sana... kalau kronik sgt.. maybe leh kot g sane~

NaniE said...

pakcik saya operate keluarkan batu karang dia..tahun lepas.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

kena usaha mana tau berubat cara tradisional ni serasi.... tak ramai orang mampu gi hospital

Cik SHiNJU said...

Bagusnye Ustaz tu..
Thanks share info :)

mie said...

eh!!!
benar kah?hihihi

Dark Half said...

thanks bro sbb share info ni. skrg susah nak jumpa ustaz yg betul2 berubat dgn ikhlas

huzaimi said...

Pada 9/4/11 saya bersama isteri telah pergi tempat ustaz tersebut, hasilnya memang terbukti batu karang 2 biji telah berjaya dikeluarkan, mcm x percaya tapi itulah hakikatnya.
Pada yang hendak pergi datang sesudah subuh kalau tak... sampai petang tunggu no giliran

Anonymous said...

cadang nak pi hari Ahad ni, ubatkan orang sakit batu karang

Mulfazir said...

Ada detail alamat ustaz tu tak? Cadang nak ikhtiar dgn cara ni.

Mulfazir said...

Assalamualaikum,

Boleh dapat alamat lengkap? Terima kasih.

Mulfazir said...

minggu lepas dah cuba.. keluar lah 3 bijik batu. Tapi bila pergi buat ultrasound masih ada lagi kat dlm buah pinggang ni sama seperti result sebelum pergi berubat kat sana.

little girl said...

salam..nk tanye..ade tak no contact ustaz tersebut?..

Anonymous said...

cb hbgi pak razak di bndr baru bangi..mudahan dgn izn ALLAH leh sembuh..0193981461..

Ahli Kabinet