18 June 2010

Imam Muda mmg BAIK PUNYE..!!!

Baru sebentar tadi, aku melayan program imam muda.fulamak...hebat siut imam2 ni..boleh baca khutbah jumaat dpn ribuan jemaah..kalau aku situ jga pitam..silap-silap boleh kna kencing manis..yg sorg lagi diberi tugasan menyampaikan tazkirah pendek sblm solat jumaat..yg ini lagi horror..nk memperkenalkan diri sendiri dpn kawan2 pun blh kna darah tinggi..salute ah kat depa smua..sejuk perut mak hang ngandung 9 bulan..

Ada satu part yg menganggumkan aku sepanjang siaran imam muda ini..time diberi taklimat ringkas oleh geng2 polis sblm mengikut roadblock dekat mana aku tak tahu..aduyai..boleh terselit sorg polis perempuan..cun siut..gegar iman..ok cukup2..tak perlu olah panjang2..laro semua tuh..tugas imam2 muda ni sebenarnya utk memberi sedikit nasihat kpd mat-mat rempit..yang buat aku gelak sakan ada sorang mat rempit pakai baju 1 Malaysia..warna biru lak tu..sib baik bukan hijau..kalau tak bikin panas o...

Kalau korang perasan (sesiapa peminat setia imam muda) ada sorang contestant dari Pahang..Imam Nuri kalau tak silap..sekali pandang memang samseng muka mamat ni..tapi sebenarnya budak hafiz alquran..30 juzuk dlm dada..kita? 3 kul belum tentu hafal..jgn nk bohong ok..cuba baca surah Al-Falaq..ramai kantoi..hahaha..kalau hafal sekalipon test baca maknanya tanpa tgk buku..garu kepala beb..disini aku dpt pengajaran bahawa dont judge a book by its cover..bila aku tenung lama2 mamat ni, ada kejernihan diwajah imam nuri..alhamdulillah..


Last but not least part penyingkiran..terkedu aku sekejap tgk mudir Imam Muda..apa nama utz ni ek..jap..aku nk google nama dia.. dapat dh..Dato’ Hasan Mahmud Al Hafiz..hebatla pakcik ni time mengumumkan siapa yg akan disingkirkan..mcm Pak Nil dlm AF..Pandai saiko...aku ikut sekali terasa debarannya..syabas inspektor sahab..!!! chop..chop!!! korang tahu tak mudir tu apa? mudir ni adalah CEO atau dlm erti kata lain pengetuala..Mudir AF, Mudir Mentor..gerek siut...he3..


**************************************
So sebelum ini ada 10 orang, sekarang tinggal 9 orang..peserta dari Sarawak Sharafuddin Suaut menjadi 1st imam tersingkir..kesian kat dia..penyingkiran ini bukan disebabkan SMS ok? Yang ni xde sms2..100% diadili oleh cikgu2 dia orang..so kredit korang SELAMAT..boleh sms awek atau balak masing2..lagipun seandainya program ini menggunakan sms, aku tak rasa korang nk undi..tul tak..jgn tipu ye..lalalala...Okla..cukup sampai disini sahaja entri aku kali ini..sehingga berjumpa lagi dientri akan datang..maal salamah..

Kesimpulannya: Sokongla program bercorak agama..

2 comments:

-=nAd=- said...

betol le.. imam muda nuri tu muka cm samseng kan?? tp dgr dia ngaji, perghhh.. terkedu aku wei...

Zaini Punye Citer said...

boleh ah buat calon..he2..

Ahli Kabinet