26 September 2010

Gua dan Proboscis monkey..Apa kaitan?

Tiba-tiba gua rasa diri ini tidak ubah seperti seekor monyet belanda terabai tanpa tuan duduk bertelengku di atas dahan pokok mempelam tua menunggu masa tersembam ke bumi rekah..Sambil skodeng seekor beruk betina seksi yang sibuk mencari kutu diatas badan sendiri..Pergh!!! bagi gua itulah adegen cukup seksi dan memberahikan..Ditambah pula lentok badannya persis supermodel Naomi Campbell membuatkan gua rasa terangsang..cilake!!!!

Dengan lagak macho seperti Arjun Rampal hero hindustan dalam filem Pyaar Iskh Aur Mohabbat, gua memulakan langkah dengan membuat siulan nakal..tidak dipedulikan..lagi siulan nakal tapi kini diadun dengan rentak melodi samba..juga tidak dipedulikan..lahanat...Gua hangin satu badan..Temperature naik 2 kali ganda ditambah dgn bisikan iblis laknatullah mnjadikan gua ilang jati diri..

Uuukk..aakkk..uuuuukkk..ekkkk..setepek gua bagi..amik...

~tiada respon diberi~

Gua pantang berputus asa..dicuba lagi..kini lantunan ayat-ayat memuji Tuhan yang Esa..untung-untung dia terpaut hati..

" Ku gelintar segenap maya.Dambakan sebutir hakikat Untuk ku semai menjadi sepohon makrifat. Moga dapat ku berteduh di rendang kasih-Mu. Namun ranjaunya tidak akan sunyi. Selagi denyut nadi belum berhenti. Durjana syaitan kan cuba menoda. Segumpal darah bernama hati. Lestarikan wadi kalbuku, oh Tuhanku..Leraikan aku dari pautan nafsu. Biarpun sukar bagiku melamar redha-Mu.Namun masihku mengharap ampunan-Mu..Wahai Tuhanku… Ya Allah…" Nah amik!!! Gua ciplak lagu nasyid, bukan karangan sendiri..kehkehkeh

Kejantanan gua tercabar..gua turun dari dahan rendang dgn memegang sebatang ranting reput..berkira-kira mahu mencarut..jiwa meradang kehendak diri tidak dilayan..dan tiba-tiba....

Oit!!! lahanat!!! apa punye spesis lu ni hah? duk termenung senyum mcm kerang busuk..
Lamunan terhenti.berpaling kiri kanan, lihat cermin alhamdulillah masih manusia.. 

p/s : Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik
berlandaskan kenyataan

43 comments:

iqbalsyarie said...

lagu nasyid ke?lagu ape tu?

Uruchimaru @ kf said...

madah dikala kesepian kan...

amirpo. said...

lau lu mcm Arjun Rampal,
gua mcm sivaji..hahaha
anyway, part kau terangsang ngan monyet tu agak scary...hahaha

taqie said...

apakah? haha..walau kurg mengerti..nk komen jugak..hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

apekah?? ha3~ ^_^

Cik Bucken said...

ko kenal arjun rampal rupenye..=P

FaizalSulaiman said...

heheheehhehe..bunyik monyet tu comel la bro;)))

realitinya, kalau ada yg tak layan, carila yg lain.buat habeh boreh yo tunggu..

Peminat Katie Holmes said...

haha. hari tu cerita pasal kelembai.
kali ni proboscis monkey.hehe

kata kila said...

suka dengan ayat last tu. kata kata hikmat tu :P

Pencacai Alim said...

nk buang tebiat skali skala..hakhakhak

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaa... lawak giler ayat intro ko...
Manthop + bombastik hehehee..
I loike that!

intaneqashut said...

Uuukk..aakkk..uuuuukkk..ekkkk..setepek gua bagi..amik...

- very machO arr abg Arjun Rampal aka abg Takeshi ni...haha...kmu memg lawak ;p

fairuz said...

tak paham la entri pasal ape ni sebenanye?ahahaha

Pencacai Alim said...

ini semua hanyalah suka2.. :P

Fello Ariza said...

dua kali dua kala buang tabiat :P

tieha ismail said...

uuukk...aakkk...uuuuukkkk...eekkkk...pe la ko ni...wat suspens ak jer bc citer ko nie...

Fina Fento said...

hahah! nasib baik manusia lagi haha.

MiszNoRuL said...

salam

erk,apekah kelebihan MONKEY smpi ko terangsang ni? hehe X_X

nurkaloi said...

udah ku bilang jangan dok berangan...

selamat lu tak jadi monyet...lau tak ku tambat lu di pkok mgga blakng umaa...nghe3

Cik Yuki said...

haha sengal. knp kn.? ak rse mcm utk ak je pesanan tu. hahaha

E.d.Y said...

xde binatang lain ke?huhu

n@jwamz said...

hahahahaah klako!!
cite ntah hape...felik gak, xkn dgn nyet2 pun teransang...eishh
nice! ade nilai murni lam cite...:)

ainz said...

hoho...arjun rampal..xmacho la bersiul2 nakal..fyi..mereka xkan layan kalo ade yg bersiul2..ptt dari awal ko nyanyi lagu nasyid..hik3..

Mama JnJ said...

ok apa arjun rampal heheh...ayat baik punyer encik PE..

dunspeak♥ said...

monyet sangat seksi..auww~ haha

blakepaghe said...

Apa tu proboscis monkey...macam satu organisasi underground tu...

HairiAks said...

Ringkas.. tapi ...
padat...
Ayat last tu dh mcm kata2 azimat pulak.. ngeee...

She is f.A.z.A said...

alhamdullillah..
masih berkesedaran diri ;p

Pencacai Alim said...

oit..bukan aku gersang dgn monyet..aku just ibarat kalau aku seekor monyet jga..hakhakhak

NaniE said...

Kaitannya kamu dgn proboscis monkey itu bila kamu punya perasaan "rasa" itu..kamu faham tak ni..? kamu tak faham nih..okey, arini saya malas nak jadi cikgu, sila google sendiri..

refer ayat kamu;
Tiba-tiba gua "rasa" diri ini tidak ubah seperti seekor monyet belanda terabai tanpa tuan..

elly said...

Kenapa la kau ni suka angan-angan yang pelik-pelik nih....

seram sejuk aku baca....hehehehe

MASA said...

wahhh..entri yang bercampur aduk monyet dengan arjun rampal dengan nasyid bla bla bla..

luahfikiran said...

SALAM,
MEMANG PERASAAN TAK BOLEH DILAYAN. MUSNAH KITA NANTI ! SI SYAITAN LAKNATULLAH MEMANG SUKA MEMPERMAINKAN PERASAAN KITA ! YANG SEPATUTNYA, TEPUK DADA, TANYA IMAN

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aku gelak dulu wakakakaka...

Pencacai Alim said...

aku mohon maaf tak dpt nk balas komen satu persatu dan BW bt masa ini..nanti aku akan cuba bw kalau ada masa terluang

nas said...

hahahahhaa..kelakar la ko...
ape la ko ingat ko nie monyet nak sekodeng n ngurat monyet betina..
ghhehehehe

FyZa said...

erk..p'umpamaan beruk 2 sgt menakutkan..haha..x bleh bg p'umpamaan laen ke? keh3

K2r~90 said...

Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik
berlandaskan kenyataan


perh ayat!!! suke2

Pencacai Alim said...

hahaha..tapi aku suke..hikhik

h A n Y S said...

even aku x bape paham maksud dsebalik entri kau ni, tapii.. aku rasa macam ada tanda2 kau tengah berduka.. eceeehhh..hahaha

Fello Ariza said...

abg arjun rampal..walpun bz, aq nk share award nih kat ko

Gayahspears said...

woi bro... aku nk tny cket!! hahah.. asal aku baca n3 ko yg nih aku jadi blur!!!!hahaha

Pencacai Alim said...

gayahspears: sebab aku suke bt org berfikir..hakhak

Ahli Kabinet