02 November 2010

Beringat-ingatlah wahai teman...

I dulu lemak berketul-ketul..malu nk keluar jumpa kawan-kawan lama..I prefer pakai baju besar kalau nk outing..tutup kepala ni pun i pakai sebab nk cover lemak kat leher..malu aih..tapi lepas i guna produk ni, i dapat tubuh badan yg ideal, i habih beribu-ribu tau shopping cari baju ketat2..tutup kepala pun dah cabut sbb leher i kini dh jinjang mcm puteri santubung puteri sejinjang..

p/s: Kat sana nanti i tak sabar nak kene tarik rambut sampai tercabut kulit kepala..Ni "Nasi Lemak 50 sen" i ni kene gantung sampai terputus..wow!!!

******************************
Gua bukan apa bro..rimas dow pakai suar panjang ni..angin susah nk masuk..gua prefer pakai suar pendek bukan nk pamer bulu kaki gua lebat atau tempurung lutut gua senget, tapi senang nk lari kejar bola..lu kene ngerti bro, kalau pakai suar panjang nanti lekat kemuncuk, satu hal beb nk buang satu2..Lagi satu laki dengan laki apa salahnye..dia ada, gua pun ada..

p/s: Kat sana nanti lu bogel pastu pakai selipar sampai menggelegak otak..masyuk beb..

**************************

Kami ni bukan nk jadi anak derhaka bang..maklumla keje banyak..takde siapa yg boleh pantau org tua kami tu..kencing berak pun tak blh nk diuruskan..Kami ni geli tau main najis2 org ni..biarlah mereka tu duduk kat sana..at least makan pakai berak kencing ada org tolong uruskan. Kami ni sibuk..kalau dtg melawat pun belum tentu setahun sekali..okla, ada meeting ni..nanti kita sambung..daa...

p/s: Lu org kan, nanti pegi tgk tapak kaki ibu lu..situla terletaknya kunci syurga lu orang tahu tak..

p/s: Hidup di dunia adalah sementara. Mati itu cuma seketika..Akan hidup lebih lama di alam satu itu sehingga dibangkitkan pada alam yang satu lagi..

40 comments:

FaizalSulaiman said...

terima kasih atas entry ni bro.

sedar apa yg kita buat dan tambah lebih berhati2:)

She is f.A.z.A said...

memperingati diri ini juge :)

akiss ferrero. said...

ouch. haha. nice one.

'benci artis sexy pakai sexy berkata 'yg penting hati, yg penting smyg'

smyg pakai sexy lah, kata yang penting hati kan? duhh ;p

Pencacai Alim said...

ya betul..

fairuz said...

gua tetibe takt. dan insaf.

thanks der type entri ni.


:)

cik fiza said...

pakaian cerminan diri..

tq atas entri.. akan cuba perbaiki lagi kekurangan :)

Ummu~Ishak said...

syukran kongsikan hal ni.manusia ni kalau tau pun,kadang buat tatau atau terlupa.

"berpesan2 pada kebaikan dan kebenaran"

elly said...

Pengajaran dan keinsafan

Pencacai Alim said...

ilmu Allah adalah luas..yg ada cuma sedikit dari kita untuk menyampaikan supaya tidak dipersoal kelak

ajim said...

tersentuh kalbu aku.emm bahayanya kalau hati t'lalai sikit.kalau dok tegakkan benang yg basah lg bahaya.

ainz said...

hidup ni hanyalah sementara...so,penuhilah ia dengan kerja2 yg bermanfaat..supaya hidup tak sia2.. :)

Mama JnJ said...

yg kat atas tu selalu terbaca kat testimonial..produk pelangsingan badan huhu

taqie said...

hehh..suke baca..entri yg bagus

taqie said...

hehh..suke baca..entri yg bagus

Pencacai Alim said...

hakhakhak..mari insaf ramai2

Mario said...

perghhh...ingat mengingati amalan mulia...thanks...jawapan tu yg tak tahan tu...

FyZa said...

nice entry..tengs 4 sharing..b'ingt2lah kita suma kat dunia nie..mnx djauhkan dr bnda2 s elok..

Pencacai Alim said...

apa yg patut kita kongsi bersama

Gayahspears said...

wah..tergamam aku baca n3 lu nih beb...
mari kita beringat sesama manusia , diri diri jugak..huhu...
p/s jgn menilai manusia dr luaran, tapi dalaman jugak.. tak gune bertudung tapi x sembahyang~lalalalalaa

*luv Syahnia* said...

n3 yg penuh mksud tersirat
insaff..

tak sbr nk balik kg
tenung muka mak time tido
boleh dpt pahala..

Yuni Aisyah said...

entri yg baik n sgt jujur....insyaALLAH akn sll memperbaiki diri kearah yg lebih baik...

di sebalik wajahku.. said...

^^.

suka.terima kasih..

Pencacai Alim said...

hikhikhik

imanshah said...

akan kucari syurgaku!!

i luv my mum

Seri said...

renung & amalkan. dilihat mudah dibuat payah jika ada beribu alasan

Pencacai Alim said...

itula sepatutnya

F.I.C.K.R.Y said...

Woww!!! Mendalam giler entry ko ni... Aku suke arr!

Tutuplah aurat sebelum aurat kita ditutupkan dengan kain kapan...

Dan berbaktilah kepada orang tua kita sementara peluang masih ada...

*Aku nasihat untuk diri aku jugak~
InsyaAllah kita boleh buat!!!

Tomato Gurl's Life said...

wow mendalam giler entry ni..
yg 1st situasi tue selalu tgk kalo iklan kurus bdan..sblm tutup aurat..lepas kurus semua dedah...

alinac lover said...

kata-kata nasihat!

Muhamad Zaki Zafir said...

suka la bro blog ko ni..entry2 nasihat yg kdg2 sentap pun ada tapi padat. :)

Pencacai Alim said...

kita kena selalu pesan memesan walaupon dlm alam maya..hakhakhak

sahromnasrudin said...

salam bro..trime kasih ingatkan saya..entri yg baik..

Janggel said...

Sungguh bermakna. jom beringat.

Pencacai Alim said...

ayuh..ayuh..

NARDtheNERD said...

actually.
rasa tak layak nak komen.
hoho.

:)

echah mashuri said...

aku suka cra dkwh cmni..:)

nas said...

thx atas nasihat.....yelah...aku pon mmg memakai seluar pendek walaupon dok dlm umah bersama member2...isk3..

HonEyBuNNy said...

tq atas nasihat ini...sgt berguna..;-)

Pencacai Alim said...

ya betul..no hard feeling

jeBateja said...

iyo lah....den ingat lah ni....simpan dlm hati lagik

Ahli Kabinet