08 December 2010

Mari maki aku wei...

Lu bangun tido lewat..terlepas solat subuh..argh!!! celaka diri sendiri..bangun terus capai tuala masuk jamban bukak pili air rasa sejuk bawah tahap beku.Bulu roma tegak semacam sejuk punye penangan..Qada solat mohon ampun.Harap2 diterima tuhan tak kena campak dlm api esok nanti..Selesai salam setan bergayut semula..apa bleh buat tarik selimut sambung tido..tu jela nak citer..takde dh..hakhakhakhak

~mari maki aku~

84 comments:

chittysarah said...

arrrgh!!
nak maki diri sendiri gak..
bangun lambat..
uhuhuks..
kene minta ampun nie..

y@n@ M!B said...

ni mesti aktiviti time cuti..hehe..=P

FaizalSulaiman said...

sedap tido.jom tido berjemaah! har har har

mr.syazwan said...

haha...

insyALLAH diterima

da tarik selimut tu

bulu roma da redha turun la kan

haha

mario said...

nak maki apasal?

::..pr.skYleto..:: said...

haha...aper da....smbg tido balik,ish88.... :P

Peminat Katie Holmes said...

ish2.hang ni, apa nak jadi??

soapan tak makian aku?

menusuk hati said...

tidor juga nkmat

Cik Kira said...

x mau..hihi

Pencacai Alim said...

hakhakhak..mari ah maki aku...aku dpt pahala free..

elly said...

Tak mo..tak baik maki2...lpeas kursus cuti panjang ke? Lajak tido memang best....

wahida said...

yeehaaa...mari kita maki ramai2...hahaha!!!

Pencacai Alim said...

elly:aah..pas kursus balek kg abihkan beras mak bapak..hakhak

wahida: :)

Daddy Ziyyad said...

kalau aku maki kau, lagi senyum lah setan2 tu..:)

Uruchimaru @ kf said...

emm.......pencacai alim!

cik fiza said...

hehehe~~ ape kes la nk suh org maki.. patut suh org nasihat... setan bgayut tu buangkan aja..

saya said...

time jam lepas ni.
sila bangun Subuh pagi esok!

IMANSHAH said...

tak mau maki, nak nasihat je..

jangan bangun lambat lagi ya nak!!

Cik SHiNJU said...

At least qada gak solat tu..
Ok lagi la dr yang bangun tido time zohor..

syaf said...

ni wat aku bengang nih...aku nk maki ko...tapi x boley sebab aku pon ter lambat bagun awi nih...cam no tuh

Pencacai Alim said...

nk wat cmne..jam dh kuat tp telinga tuli..

p/s: syaf: samo la kito...

Muhamad Zaki Zafir said...
This comment has been removed by the author.
Muhamad Zaki Zafir said...

klu trlpas, lain cerita la, nk buat cemano..tp klu kita dh trbgn lps tu tarik slimut balik x smbhyg suboh, slimut tu aku dgr ibarat kulit babi tuu..

Janggel said...

hahaha...
tajuk agak kejam..tapi memang kejam pon.

Affieza said...

Mari2 kita alarm jam kuat2...huhuh...tak kejut gk tak taulah...

hysman said...

nak maki dah beso boleh pikir..
klu tak maki tak sedo..
cuma nk kabo jer...
pasni pasang jam kat dataran sblh ghumah kasi dengo telinga yg tuli..
hehe

Tomato Gurl's Life said...

xde masa nak maki..hehe...

owh kursus ke sebelum ni??cik tom pun agak busy..n3 byk autopublish..

Pencacai Alim said...

hakhakhak...
silakan..silakan...

NARDtheNERD said...

tido tido tido.
bangun ah teman i jogging.

haha.
:P

echah mashuri said...

haha..nak maki apa.ak pom bgn lwt..grrrr

lemoc b0NgoK said...

@%$^&%@@(^*&

(suruh maki kan..???dah maki dah)

Pencacai Alim said...

maki..maki..persilakan..hakhakhak

sengal ke aku? said...

wa pon selalu macam ni, kadang2 tu pukul 10 pagi baru solat subuh..
jadah apa semayang subuh pukul 10 pagi..tension betul..

epol said...

same kes cam aku je bro..jenis tido-x-bangun-bangun..adei

nas said...

macam mana aku nk maki ko...aku gak tadi terlepas subuh..kol 7.30 baru subuh :P

tips menjadikan blog kelihatan lebih profesional dan cantik

Cik Su said...

la..bangun lambat ke..bese la cuti2..hehe

Pencacai Alim said...

skali skala takde hal..

::NelyLeyana:: said...

MAKI!

anamizu said...

keinsafan disitu (-_-)

Cikbelog said...

dah2 pi tido..esok bangun awal..jangan lupa subuh ;p hee

zonaku said...

xperlu maki hamun.......

senyum sudah la......

ika said...

heh . x ble bla gile . ish ish ish . :p

mie said...

bagus2..
solat jangan lupa...

Pencacai Alim said...

bangun lambat tak sengaja..kadang2 disengajakan..tapi solat ttp solat..itu wajib..

E.d.Y said...

setiap org melakukan kesilapan

HonEyBuNNy said...

harine bangun solat subuh x??heheh

lalink7 said...

jgn selalu tinggal2 solat tau
xelok..hehe

NaniE said...

takk naakk..
kalau kamu nak tido selama-lamanya pun takper..hehe..erk, macam kejam pulak ayat nih..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Maal hijrah, belum ada penghijrahan? hoping so:)

p/s: azam tahun baru sy: banyak, tak terkira, sebagaimna sifat manusia yang lain, yang baik jadikan tauladan buruk dijauhkam ke sempadan! :D

Pencacai Alim said...

hakhakhak.. :)

Myaby said...

hehe

x tau cmne nak maki

Pala Maldini said...

haha.. pelik pulak bila maki diri sendiri

DiaUmaiNiNaz said...

subuh gajah pn buat jgk tu...ada yg terus dgn aktiviti yg sangat popular tu..ZZZZzzz.

Pencacai Alim said...

aku terkesima oiii..kahkahkahkha

kerangRebus said...

nak maki pon xsampi hati...hahaks..sbb sy baek..
biar Dia je yg maki kamu eh..uhuu :p

grOundnUt said...

deeeiiii.....terlajak sudeeyy...^^'

Ummu~Ishak said...

hishhhhhhh

Pencacai Alim said...

sronok gua tgk komen masing2..hakhakhak

She is f.A.z.A said...

cisss aku x nak maki bro..
tapiiiii..

aku nak give me 5..
aku pon bgn lewat sehhhh haha

NuSaNa NoSa 91 said...

cepat tobat!! =.="

kata kila said...

tido tu heaven

sahromnasrudin said...

nak maki cemane???

kiwi said...

skrg ni musim hjan memg liat sket nk bgun sbuh.pesn la spe2 s0h kejut.hehe

Mama JnJ said...

janganlah maki-maki...tak baik ooo hehe, ngucap panjang panjang boleh

apik pehe said...

haha..camtu pulak..aper nak jadi da

Seri said...

tak de sape kejutkan ke?

Seri said...
This comment has been removed by the author.
Semarak Api said...

kalo tak terjage then ble solat sbuh trus kot.xyh niat qada.sb x sngja.tp bgun jek trus amik wduk n solat..sb kalo niat qada mane ade solat slps solat sbuh dh.kcuali solat dhuha.
eh,entah.aku pon kompuis -.-

kalo maki ko mcm maki dri snndri plak bab trik slimut blk tuh.keke..

puteri said...

bangon3

HaDi said...

Huhu...

Mulut terkunci tanpa berbicara...

intaneqashut said...

waaa..blOg sudah laen!>>..
lme nye x jenguk brO!!! ;p

hOho....jOm jogging n sarapan sme brO ;p...tOk sah tdO ;p...

Khairy said...

sama la kita...aku pun selalu bangun lewat...hehe

cikCEPET said...

ahahaaa~
tanak ckp byk tp na ksik yg neh jep

panggg...!!
auchhh...!! ahahaaaa


:P

Gayahspears said...

maki??? @@#$%^&*()_#!$#%$%&*& da selesai maki kau..huhu

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
Salam Ziarah buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

adoiiiii .... bnyak setan dok gayut tu..... tapi biasalahhh syokkkk wehhh tidor lantak ke tengah hari.....

K2r~90 said...

owh aq dilahirkan hnye mempunyai ability memuji!! hak3x, perh suke background !! lame siot x on ..

gua pon kene qada puase nie, tp x taw bile nk ganti2 nie hadoiii

hentakbelipat said...

kalau ajak maki kau, aku rase aku nk maki diri sendri dlu sbb lebih kuang je macam aku puye stail

- GC - said...

gua pun macam lu jugak bro. jadi, mari kita maki diri kita sama2

echah mashuri said...

dah puas dah maki.huhu..cepat2 la update blog.rindu nk bc neh.:)

echah mashuri said...

dah puas dah maki.huhu..cepat2 la update blog.rindu nk bc neh.:)

Cikbelog said...

ilang pi mana pulak nieh?haha

K2r~90 said...

huiii mane ko menghilang

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

mari tidorrrr..... woooo ko tak bangun bangun keee

ahsfantasy24 said...

Saya tengok macam kamu nei seorang
blogger yang peramah..

ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
g tgk kt:

http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Tahniah, kamu seorang yang peramah!

(:
:)
(:
:)

Ahli Kabinet