23 December 2010

Minta tolong skit!!!

Aku nak beli hanphone baru..skang ni dlm dilema.ada 2 pilihan samada IPhone atau blackberry..aku nk minta tolong korang kasi cadangan atau syor..Jgn pedajal aku sudah..hakhakhak..kalau model lain pon ok..sebab aku nk pakai biar nampak mcm gigolo..hakhakhak..~gurau~ jgn amik serius...

Kasi cadangan skit

62 comments:

MATAHARI said...

kalau kau prefer kamera, iphone4 better than blackberry
tp aku suggest other type of android.

NuSaNa NoSa 91 said...

samsung corby smart weyhhh~ sukeeeee~ ^_^

woot-woot said...

gigolo -_-"

blackberry torch wei ! siyes best n gempaks !

NaniE said...

saya suka phone yang boleh buat video call..hehe..boleh tengok muka si pemanggil..

Daddy Ziyyad said...

aifon satukkk.
blekberi dah tak besh..kazen aku budak form3 pun dah pakai..
ahahaha

IllianaHidayah said...

blackberry!
hehehehhe..

She is f.A.z.A said...

aku pakai nokia N97 so ko kene beli N97 huhu

if compare BB n IP aku prefer IP..
more functional n nmpak lbeh techno uols :)

::..pr.skYleto..:: said...

beli dua88 jep...keke,iPhone ouh sedekah tat saia deh..ta bek kedekut...hahahaha

echah mashuri said...

nokia 3100 still d best,;p

ak rase BB kot..boleh updte blog pakai bb,perghhh..coolll weh!

wahida said...

dua2 pun ko jgn beli sbb nnt aku jeles...huh!!!

MATAHARI said...

kalau kau ada ramai member guna BB, boleh msg free.

tp kalau kau prefer kamera, n tip top elegan, N8.

tp kalau lbh byk function, HTC

Pencacai Alim said...

matahari
kamera aku tak kisah sgt..janji hset tu canggih

nusana nosa 91
yeke?nanti aku google

woot-woot
nampak gayanye mcm tula

nanie
aku tak minat bt video call..mahal..hakhakhk

Daddy Ziyad
budak tu mesti family dia kaya raya..hakhakhak

illianahidayah
niat dihati cam gitu tapi still dlm dilema

She is Faza
Nokia tu best tak function dia..IPhone bateri kuat

pr skyleto
nanti aku akan usahakan..hehehe

echah mahsuri
yezza..update dimana2

wahida
cemburu dosa..kahkahkah

FaizalSulaiman said...

bb!

broadband.hehehe

blackberry.

NaniE said...

eee..dengan mak pun takkan nak kedekut kot..hehe.. buat video call tuk tgk mak kat kampung je, pun..

-=nAd=- said...

htc la pakcik!!! aku mampu tgk jek.. beli x mampu lg.. huhuhuhu

cik fiza said...

my opinion bgantung pd tujuan nk guna.. mcm iphone tu lebih kpd application yg dasat2.. blackberry lak utk executive.. duit ko, ko nye suka la nk pakai ape hihihi

Peminat Katie Holmes said...

kalau nak mudah berinternet blackberry la.

tapi iphone la smart.terbaik.

sebab my rumate macam ada nada menyesal sebab beli blackberry minggu lepas.

d_tieah said...

Iphone kot..
Byk je dia punya casing cantik2 jual..
Bling2 pun ade, mmg nmpk mcm gigolo wei kalo ko guna..
Haha..
*Aku guna hp bese je..

SweetSyaza said...

BB...tapi kalo gile kamera suggest amek iphone... ;p

Pencacai Alim said...

sengit nmpknye ni..Iphone vs BB..haish...

fairuzhani said...

iphone laaaa masyuk!!!

tieha ismail said...

waduh...choice ko..BB n iPhone ouh....agaggag~~~

Ummu~Ishak said...

takyah iphone atau blackberry. malberry sudah :p

lalink7 said...

HTC DEsire Z or HTC HD7..kalau pakai confirm aku jeles..

best dia bukan main...xcaya sila tnye kedai yee..bb ok jgk tp screen kcik..HTC nye mmg terbaik screen besar dan yg plg pnting mesra pengguna sbb kelajuan utk berinternet sgt laju...huuuuuuuuuuuuuu

nurkaloi said...

ok kaloi pun nk suggest
pkai nokia 3310
hehehe

Mama JnJ said...

saya tak pakai mana2 hendpon yg disebutkan..rasanya iphone bagus hehe

IMANSHAH said...

Blackberry..ambo pakai hp cap ayam je

Pencacai Alim said...

argh!!! yg mana satu ni...solat istiqarah?hakhahak

YanaMIB said...

bli aa iphone4...ramai kata best..hehe~

Akur0 Chan said...

Blackbrry la..bru bley BBM~hehe..

mr.syazwan said...

i phone kalau 4g ok kot..

tpi touch ok ke??

bb ok ambik yg slide PERH!

haha

tpi wa pakai sony je beb xmampu lg

huhu

Semarak Api said...

ni kperluan ke khendak?kalo khndak ko bli jela sume2 smartphone yg ade.hahah..
kalo ko suke yg ade sistem GPS, GARMIN ASUS A10 cool jgk..ble tgk cni
http://www.aktechpage.com/my-1st-smartphone-garmin-asus-a10

Pencacai Alim said...

pening2..tapi org kata sony ericsson pon hebat jga..

lemoc b0NgoK said...

beli public phone..(rasa tak lengkap kal0 tak pedajal org)

beli blackberry...leh membangge kat fb..

cik bebel sentiasa said...

FYI, most BB 1way video call...
kamera pun xcantik..gah kat FB jer...bole post via BB..

go for IP

salam perkenalan

E.d.Y said...

aku suka blackberry lg...

Affieza said...

I-Phone is better compare to Blackberry...

Pencacai Alim said...

sengit tul ni..tp mlm tadi aku mimpi beli IPhone..nmpk gayanye BB la..sbb mimpi ni dia bertentangan..hakhakhak

HonEyBuNNy said...

BB.....hehhehe

nurkaloi said...

taknak laa BB tak best.....better sony ericson

suezahid said...

go for iphone kalo suka skrin sentuh... but go for BB kalo suka qwerty pad... (mcm dah penah komen gini jek b4 ni huhuuh...)

grOundnUt said...

iPhOne la bro...BB ni dah rasa macam tak privacy dah data² dalam tu...lagi pun, best lagi iPhone nyer application...^^

Oasis said...

iphone for entertainment and bb for social network. ok?

Seri said...

pilih2
alang2 beli baik pilih yang puas hati
dua2 best

taqie said...

baik kamu amek iphone. my mom guna BB n my uncle gune iphone.. klau iphone, mmg lengkp sume ade..da la grafik sgtla trbek..game memang tkyh ckp bes2 gile. kamera pon mmg sgt lawa ok..

klau BB,ok jgk tp for me.. iphone lg better ;)

ajim said...

htc ntahapemodelntah...

LiFe KaMi said...

beli samsung galaxy s je bro..
application android free je,
macam i phone gak..:)

elly said...

Ko beli dua dua sekali....satu ko bagi aku...kalau dah jemu kita leh tukar tukar...tak kisah yang mana....hehehehe

HaDi said...

blackbeery mantap...

K2r~90 said...

taun ni ko try bb
taun depan ko try i-phn

kesimpulan- ko akan rase jemu juge pakai due2 haha

Afzainizam said...

★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)(★◣_◢)★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)★(◣_◢)★
Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...
maaf bebanyak dahhhhh......

kalau aku pun nak beli iphone tapi aku tak mampu.... mmg mengidam lama dah

ADfeez said...

kalo byk receive emails.. especially dr offices.. go for blackberry!!

kalo pentingkan perfomance such kamera n digital artwork.. choose ipohe..:)

suezahid said...

jeyni... ust go for iphone4!!!!... k.sue dah cuba yg peyzul td... giler mantop tak hengats huhuuh...

Pala Maldini said...

aku vote iphone. sebab BB kena subscribe BB service..

tapi, kalau nko tak kisah.. go ahead with BB la

n i k l i s a said...

SE vivaz. smartt ouh!

nurkaloi said...

ishhh.....daa byk suggestion nieee
dah beli ke blom
tak sbar nk tawu pe PA decide nk beli

Pencacai Alim said...

thanks dgn semua komen dan cadangan..mmg mmbntu aku nk bt pilihan..aku dh decide nk beli iphone4 untuk no personal dan BB curve 9300 untuk 2nd no..

p/s: kaksu: sy dh tgk dn cube2 iphone faizul..mmg bravo..hakhak

nurkaloi said...

haaa....amek
skali 2 bijik dye beli
ok fine............jom renang-renang

Pencacai Alim said...

nurkaloi; yezza...sapu kedua2nye skali..

Cikbelog said...

melihat pada kerjaya kamu, maka saya suggest blackberry torch.ceh macam tau2 pulak ko keje apa kan.haha tapi, siyes ni.silalah beli BB torch. smart wooo. Iphone untuk bebudak sekolah jerk.keh3

Cik SHiNJU said...

Wah...aku nak sajes pun x reti..
sbb x pakai enpon canggih gitu..
Aku pkai enpon wat kol n sms jek..huhuh..camni la,ko beli blekberi ngn iphone..try pkai dedua..pastu yg mane rase x berkenan pos jer kat aku..lalala :S

Gayahspears said...

camne ni... nk tolong bg cadangan pon tak ley sbb Gayah pakai nokia 3310 ja :( tak pandai pakai henpon canggih2 nie....

Ahli Kabinet