05 January 2011

Tahun 2011 yg tak best dipermulaan

Masing-masing dtg dgn azam baru, semangat baru dan mcm2 baru dari yg kecik sampaila ke besar..Gua takde azam baru sebab azam gua yg sebelum2 ni ntah brapa percent tercapai..So btpe masih nak berazam.Tapi siyesli masuk thn 2011 setakat ni byk yg tak best dr yg best.

1. Roadtax kete gua mampus.So kna renew..~duit lagi~
2. Dan-dan roadtax dh nk mmpus, time tula nk kna servis kete
3. Mesen basuh gua tetiba nk join the club..Lantak ko la..
4. Gua tak tahu samada modem gua yg jahanam atau line streamyx yg dh dilaknat..nk masuk 1 bulan line mcm hampeh
5. Minyak itam kete gua yg disimpan pas servis  hampir penuh sebotol tetiba bocor..Sape yg tebuk?
6. Nk masak air gune kettle. soket tetiba meletup..jahanam satu bnda lagi kat umh gua
7. Bangun pagi leher gua sakit..nk paling tk blh..~salah tido~
8. Buka fesbuk mcm2 iklan org tagged.Itu sbb knapa gua remove tapi blum smpai tahap block.Hakhakhak
9. LG gua merajuk sbb dapat adek baru..~Bateri tetiba kong~
10 Byk tapi malas nk tulis satu2..arg!!!

54 comments:

DaddyDian said...

rileks2! boleh tu... :p

Cik SHiNJU said...

Banyak betul cobaannnnn.. :P
Setelkan satu persatu dgn sabar yek..
Kalau x sabar pun kena setelkan gak..
heheh...Slmt Tahun Baru...Semoga dipermudahkan segala urusan...Amin.

cik bebel sentiasa said...

berakit2 ke hulu....berenang2 ke tepian...hjg tahun mesti bernasib baik...ngeeeee

jeBateja said...

banyak sungguh masalah...meh le share....den nak tolong jaga LG yg merajuk tu jerk....ahakz

NuSaNa NoSa 91 said...

wahahahaha~ kesian.. tahun 2011 ni tahun berhantu bg zaini kot?? tehehehee~ ^_^

NaniE said...

macam-macam dugaan..
diorg tu tau kamu ada bonus tu..hehe

Hanis Azla said...

harap2 lepas ni semuanya bertukar menjadi yg baik2 & best2 saja yer..

Daddy Ziyyad said...

Cobaaaaaaaan...

Pencacai Alim said...

daddyDian
insyallah.. :)

Cik Shinju
thanks..slamat thn baru :)

Cik bebel Sentiasa
Insyallah..hehehe

Jabateja
hakhakhak..LG ni dh bengong..nnti ko yg sakit ati

Nusana Nosa 91
bukan berhantu e..pocong jembalang smua ada

Nanie
Ada bonus..tp diambil balik dgn cara yg halus

Hanis Azla
Insyallah :)

Daddy Ziyyad
Ya cobaan!!!

Ayuni said...

hikhik, think positive...

FaizalSulaiman said...

hehehe..saba bebanyak weh.
mana tau pasnih ko sukses ke.

bertabah:)

HonEyBuNNy said...

hehehe...sabor2...

Pencacai Alim said...

Ayuni
Yeah..think positive n negative :p

Faizal Sulaiman
Sib baek ko suh bersabar..ya..sabar2..hakhakhak

HoneyBunny
dh bersabar nih..he3

Gayahspears said...

steady la bro...
camat menyambut 2011 dgn penuh cabaran~hihi

YanaMIB said...

whoahh byk tol dugaan...xpe anggap sume tu satu cabaran..mesti x stress sgt..=)

cik fiza said...

pergh bertimpa2 dugaan..
mcm dh jtuh ditimpa tangga ditimpa pokok kelapa..
sabar la yer..
permulaan kurang baik tak semestinya sepanjang thn x baik kn... mane tahu diduga awal2 then tgh2 nnt dpt yg best ke.. (huahahaha apsal aku positif sgt ek?)

Affieza said...

Dugaan2 awal yg dtg menguji...hrp dpt settle down semuanya dgn baik...

iqbalsyarie said...

chill~ takpew bro. berbali-baloi

miszes ugly said...

dugaan dan cubaan.
lumrah alam.sabar2..
*ayat cam ustazah dah aku ni*
keh..keh..keh!

chill okay :)

Pencacai Alim said...

dugaan..oh dugaan..

mario said...

salah tido ke salah bantal?ekeke sabar jela dgn dugaan tu semoga kita akan sll beringat...hehe

ajim said...

survive the year bro..hahaha...ada lg 360 hari utk dihadapi..gud luck.

Oasis said...

Biasa la tu bro...bukan nk masuk thn bar je tp setiap kali nak dpt gaji ada je yg meragam.

Yuni Aisyah said...

permulaan tahun yang hebat...hehe..

AkUr0 Chan ^^, said...

hahaha..celik2 mata ja byk masalah menanti eh?haih..dunia ja suma tuh..huhu,tp bengkek gak~sabaq jela..

kiwi said...

adoi..kesiannye..hehe..x pe..awl2 je tue..nti ad la bnde best dtg ^^

ika said...

hahaha . releks laa . yang ni bukan masalah ni , yg ni cari masalah ! haha . :D

Pencacai Alim said...

slalunya org kata awal2 ni buang yg buruk2 dulu..hakhak

d_tieah said...

Sape tebuk?
Tupai kot..
Haha..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

dugaan....bnyk2 sabor...

hehehe (^^,)

Asrul "iLham" Sany said...

nanti akan ada perkara baik yg berlaku ;)

menusuk hati said...

cubaan semata2...sabar bro,sekurang2nya kete xhilang kena curi.Hakz!

elly said...

Banyaknya yang terjadi....kesian gak kat ko...tapi takpe....sabar..nanti akan ada sinar....

mr.syazwan said...

tema dia semua perlukan DUIT utk 2011

hehehe

kerja kuat ok en pencacai alam

=_=

Peminat Katie Holmes said...

haha.banyak betul dugaan.
al sobru minal iman.

CIK TOM said...

sabar2...cik tom punye line tnet pn slow bangat!

Miss Yaty said...

wah banyak giler menda xbest tahun 2011...huhuuh...

K2r~90 said...

heh isk2x x pe .. taun depan ade lg

isma said...

perghh banyak jugak cabaran!!
sabar bro

LeeAneem said...

saam zizrah bro.....sabar byk2 bro,dugaan tu...

Semarak Api said...

part btol mnyk itam tu bcor plg klaka! taruk lam bonet kete ke?sah2 ade tikus.cube cek.haha

Pencacai Alim said...

korang mmg cool..thanks.. :)

IMANSHAH said...

lama sungguh tak ber FB..bosan ahhh

hysman said...

cool sudah der...
hal mcm tu bukan takat tahun baru je gwa kena, gaji masuk pun tiap2 bulan gwa kena..adehh

Ummu~Ishak said...

permulaan yg best!

sabor

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat tahun baru pencacai alim..

semog atahun ini lebih bermakna daripada tahun sebelumnya. dan lebih sabar menempuh hari2 sukar dalam hidup!

may god blessed u with joy, happiness, success. best of health and wealth:D

ahsfantasy24 said...

xpe.. dugaan.. ket je,
t insyaallah ok.. ^^,

Pala Maldini said...

wah.. long list olredi eh ?

relax bro.. sebab tu kalau aku beli kereta suka timing lepas half year

kot2 boleh cover dengan duit bonus..

Illiana Hidayah said...

dude, gua pon cam xbest sgt aaa 2011 sebab bukak je 2011, gua sandang jawatan penanam anggur!! hamapagsss!

petisuara said...

nampak gaye nwy year lu berkait rapat dgn kerenah kete lu..mgkin lu kene banyak berborak dgn kete lu

She is f.A.z.A said...

just praying gud things happens for the rest 2011 .. :)

Seri said...

tahun yang buat diri lebih matang agaknya

E.d.Y said...

permulaan yg kurang baik tp insyaAllah pengakhiran yg menggembirakan..macam cerita melayu..hapy ending story..:)

sahromnasrudin said...

jom kita main kutu nak byr road tax hehehehe

Ahli Kabinet